کانون فرهنگی تبلیغی نیلوفرانه

پایگاه اطلاع رسانی و ارتباطی مبلغان جوان

کانون فرهنگی تبلیغی نیلوفرانه

پایگاه اطلاع رسانی و ارتباطی مبلغان جوان

عهد کردن

امام : برای این که عهد شرعی محقق شود صیغه لازم است ونیز کاری را که عهد میکند انجام دهد ،باید نکردنش بهتر از انجام آن نباشد .  خامنه ای : برای تحقق آن باید صیغه خوانده شود و متعلّق عهد لازم نیست و رجحان داشته باشد ولی باید مرجوح دینی یا دنیایی نباشد  .

اراکی: باید صیغه عهد خوانده شود و باید آنچه عهد میکند فعلش بهتر از ترکش باشد .

بهجت: انسان می تواند با عهد شرعی باید صیغه خوانده شود و کاری را که عهد میکند انجام دهد،یا عبادت باشد یا انجام آن بهتر از ترکش باشد ؛ ولی بنابر احتیاط واجب در صورتی که متعلق عهد مرجوح شرعی نباشد آن عمل را انجام دهد

تبریزی: برای محقق شدن .عهد شرعی باید صیغه خوانده شود و کاری را که عهد میکند انجام دهد ،یا عبادت باشد یا انجام آن بهتر از ترکش باشد غ ولی بنابر احتیاط واجب در صورتی که متعلق عهد مرجوح شرعی نباشد آن عمل را انجام دهد .

 خویی: در عهد هم مثل نذر باید صیغه خوانده شود .و کاری را که عهد میکند انجام دهد باید یا عبادت باشد مثل نماز واجب یا مستحب یا کاری باشد که انجام آن بهتر از ترکش باشد .ولی بنایر احتیاط واجب در صورتی که متعلق عهد مرجوح شرعی نباشد آن عمل را انجام دهد .

سیستانی:  در عهد هم مثل نذر باید صیغه خوانده شود .مثلاً با خدا عهد کردم چنین کنم .کافی است از کاری که عهد می کند انجام دهد شرعاً نهی نشده باشد و در نظر عقلا رجحان داشته باشد یا برای آن شخص مصلحتی در بر داشته باشد .

شبیری : در عهد هم مثل نذر باید با خدای خود عهد کند ،اگر کاری را که عهد کرده ،انجام و ترک آن از هر جهت یکسان باشد باز هم باید به عهد خود وفا کند .

صافی : در عهد هم مثل نذر صیغه لازم است ،کاری را که عهد میکند انجام دهد یا باید عبادت باشد مثل نماز واجب و مستحب ،یا کاری باشد که انجام آن بهتر از ترکش باشد .

فاضل: در عهد هم مثل نذر باید صیغه خوانده شود ،کاری را که عهدمیکند انجام دهد ،باید از لحاظ شرعی خوب باشد و اگر از نظر شرعی مباح است بنابر احتیا واجب باید آن کار را انجام دهد .

عهد این است که انسان بگوید: عاهدتالله

گلپایگانی: برای تحقق عهد صیغه لازم است بنابر اقوی ،کاری را که عهد کرده انجام دهد باید مرجوح نباشد و رجحان داشتن معتبر نیست پس اگر فعل مباحی را عهد کرده ،لازم است انجام دهد .

مکارم  : عمل کردن به عهد مانند نذر واجب است به شرط اینکه صیغه عهد را بخواند ،مثلاً بگوید: با خدا عهد کردم که فلان کار خیر را انجام دهم امّا اگر صیغه نخواند ،یا آن کار شرعاً مطلوب نباشد عهد او اعتباری ندارد .

نوری :  برای تحقق عهد باید صیغه خوانده شود ،باید انجام آن کاری که عهد میکند ،بهتر از ترکش باشد .

وحید: در عهد هم مثل نذر باید صیغه خوانده شود و متعلق عهد نباید مرجوح باشد ولی اعتبار رجحان محل اشکال است .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.